Nyårsafton

Måndag den 31 december 2018
Idag åkte vi en tur in till LIDL i Olhão för att handla en del inför helgen. Enligt tradition firar man det nya året tillsammans med andra campinggäster på nyårsdagen. I år blir det knytkalas, så vi försökte hitta ingredienser till lite gott att ha med i morgon. Det var förståeligt nog mycket folk och inte lätt att hitta det man sökte. Det är ju olika sortiment i LIDL-affärerna, beroende på efterfrågan.

Vi är nog båda lite trötta efter våra envisa förkylningar, så det blev en välbehövlig tupplur, innan vi satte oss ute för att njuta av solen en stund. Det har blåst kalla vindar under ett par dagar, men nu är det skönt igen.

Igår fick vi nya grannar, ett trevligt, ungt tyskt par med två små barn på 1 och 4 år. Roligt! 😊 Fyraåringen blev lycklig över en stor persimon, som jag hade köpt som nyårsgåva till barnen. Det hade även kommit ett par lite äldre barn, så fyraåringen fick kompisar att sparka fotboll med.

Det kom ett och annat besök på eftermiddagen. Förutom den tyska familjen, som är pratglad, kom en annan tysk från Hannover förbi för att berätta om sina resor i Sverige och till Nordkap. Campingens hund Lady, som precis som vi börjar bli till åren, kom fram och stannade ett bra tag vid min stol för att få lite hundgodis.

Vi har en tystgående och mycket effektiv gräsklippare här, nämligen en av ponnyhästarna, som ständigt går runt och betar. Tyskarna är inte så glada över besöket, eftersom den lilla hästen gillar barnen och gör sitt bästa för att få komma in i husbilen. 😊

Törs jag berätta att jag plockade bort julpyntet idag 😊 Så skönt det kändes! Bara den lilla lysande silvergranen står kvar framme i fönstret. På bordet ute brinner en lykta.

En sådan här dag kommer många tankar och reflektioner. Som för de flesta har det varit ett år fyllt av både glädje och sorg. Under kort tid förlorade vi fyra av våra finaste vänner. Visst hör det till livet, att leden glesnar, men det känns i alla fall mycket sorgligt och saknaden är stor. ☹ Flera mångåriga traditioner bryts.

Glädjeämnena har varit många och glädjefyllda. I början av året fyllde min dotter Pia 50 år och hade en glad och mycket trevlig fest i slutet av januari. Så roligt att få umgås och träffa både släktingar, familjens vänner och arbetskamrater!

I januari föddes mitt fjärde barnbarnsbarn, en underbar liten Michaela, som jag har kunnat träffa flera gånger. Lycka var att igår på Instagram få se den lilla ta sina första stapplande steg. 😊

I juni var vi bjudna till ett oförglömligt sagobröllop. Mitt näst äldsta barnbarn Jennie och hennes Jacob gifte sig i Frustuna kyrka.

Nästa fest hölls strax efter bröllopet. Det var dags för Moa att ta studenten och då var det fest på Ekerö igen.

Ja, detta och mycket mer har i hög grad förgyllt vårt år. Dessutom har vi åkt till Spanien och Portugal två gånger i år. Vi brukar åka i slutet av september eller i början av oktober, men i och med Pias 50-årsfest var vi hemma över jul och nyår för första gången på mycket länge.

Det har alltså varit ett år med delar av både sorg och glädje, där det sistnämnda har vägt över i vågskålen. Vi är med andra ord mycket nöjda med vårt år och glada över alla fina människor vi mött på olika sätt. Vi hoppas nu på ett nytt år med berikande upplevelser. Det enda jag personligen önskar, är att min kropp ska komma att fungera bättre.

För världen har det på många sätt varit ett tämligen mörkt år och min största önskan och förhoppning är att vi alla får uppleva en betydligt ljusare och fredligare värld under år 2019.
Vill önska er alla ett riktigt Gott nytt år!

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Rolle o Carina
  Jan 14, 2019 @ 09:53:16

  Heja Inger! Här åkte också det lilla vi satt upp bort fort på nyåret!
  Inget vi gillar att ha kvar nåt länge inte 🙂

  God fortsättning på er bägge….

 2. ingerhl
  Jan 15, 2019 @ 02:00:32

  Tack för era rader Rolle och Carina! Skönt att det finns flera, som snabbt tröttnar på juldekdorationerna 😄 Ha en god fortsättning på året ni också! 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: