Många djur i vår herres hage

Onsdag den 2 januari 2019

Vädret är bästa tänkbara, varmt och soligt. Temperaturen håller sig mestadels mellan 14 och 17 grader, men mitt på dagen kan den även komma upp i drygt 20 grader. Bättre kan vi inte ha det. Ingemar ta tsin dagliga långpromenad, medan jag håller mig till en kortare variant.

De sju buksvinen såg ut att stortrivas i värmen. Där blir det snart tillskott. En av honorna ska nog föda små kultingar när som helst. Även om papegojorna och kamelerna, som tidigare fanns här, är borta, finns det ändå ganska många djur. Tre får strövar omkring. Tidigare fanns det två strutsar, men nu finns bara en mindre i en inhägnad. Sorgligt! ☹ Förutom två ponnys finns två större hästar i en hage. Dessutom finns flera kalkoner och en hel del höns. Ja, katter och hundar bor också här förstås.

Det har under åren funnits många djur inom det här området. Ägaren, Eugen, har tidigare haft en cirkus och ett par vagnar står fortfarande kvar. En vinter bodde ett par lejon här i burar. ☹ För en del år sedan kunde Eugen rida omkring på en av hästarna, men idag orkar han inte längre.

Bilden på Mimmi är dålig p g a solen, men jag tycker hon är så söt, så hon får komma med ändå. 🙂

På eftermiddagen fick vi kärt besök. Vi satte oss ute för att äta några chips, som var kvar efter helgen. En av ponnyhästarna, Mimmi, betade i närheten. Hon kom genast fram till bordet och visade, vad hon ville. Först puttade hon omkull den lilla blomvasen. Sedan knuffade hon ner julstjärnan. 😊 När hon sedan fick dela chipsen med oss, blev hon nöjd. Lite senare kom Lady, hunden som bott här under alla år, vi varit här. Hon ville bli klappad och få ett par kex. Djur är underbara!

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Rolle o Carina
  Jan 14, 2019 @ 09:54:32

  Härligt ni får lite skön värme på nya året!
  Här hemma bara minus var dag 🙂

  Ha det gott….

 2. ingerhl
  Jan 15, 2019 @ 02:03:05

  Ni får ta en snabbtur söderut……..Här har det varit underbart väder en längre tid nu. Min dotter är här en vecka och njuter verkligen.
  Ha det gott ni också! 👍🏽

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: