Nyårsdagen

Tisdag den 1 januari 2019

Idag blev det åter ett litet knytkalas på campingen. Var och en fick bidra med vad den kände för. Det var mestadels fransmän och idag skulle de bjudas på något typiskt svenskt. Jag rörde ihop gubbröra, som Ingemar klickade ut på brödbitar. Den svenska gubbröra gjorde succé och flera ville ha receptet. 😊

Vi hade turen, att hamna mitt emot en fransyska, en mycket sympatisk kvinna, som kunde bra engelska. Hon hade bott i England under ett år och hennes mamma hade varit engelsklärare.

Ägaren till campingen, Eugen, kom och satte sig bredvid mig en stund. Han fattade även mikrofonen och höll ett tal. Han är tyvärr sjuk och visar sig sällan numera. För ett par år sedan dog hans fru och svärmor, som båda bodde i huset, med tre dagars mellanrum. Vi minns med glädje alla trevliga fester och sammankomster med god mat, musik, sång och dans, som ägt rum här. Tiden förändras och vi med den.

Det blev ingen längre sammankomst den här dagen. På kvällen gjorde jag bruschetta till Ingemar, medan jag åt mina räkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: