Castro Marim

Tisdag den 15 januari 2019
Tiden går fort, när man har trevligt och idag är det den sista dagen, som Pia är här på Algarvekusten. I morgon är det dags a

tt flyga tillbaka till Stockholm igen, där arbete väntar på alla fronter.
Vi begav oss i riktning mot Castro Marim, nära den spanska gränsen. Vädret var fortfarande det bästa tänkbara. På väg körde vi om tre stora flyttlass. Det var romska familjer, som med vuxna, barn, hundar, en hel del hästar och mycket bohag, var på väg att flytta någonstans.

Framme i Castro Marim slog vi oss ner vid vårt trevliga café nära kyrkan för att dricka kaffe och äta något gott till drycken.

Sedan gick vi upp en bit för att titta på Revelim de Santo Antonio, som ligger på höjden, med sin restaurang, väderkvarn och lilla kyrka. Restaurangen var stängd. Där kan man annars sitta på terrassen, där man har bra utsikt över nejden.

Den närbelägna, vackra anläggningen Jardim Andaluz, som anlades för ett fåtal år sedan, ville vi gärna visa. Den är byggd i andalusisk stil med kolonner, fontäner och kaklade bänkar i söderläge på berget, för att man skulle kunna sitta och se ut över saltbassängerna. Saltutvinningen är den största näringen här. Det var ju inte säsong för växterna nu och tyvärr hade de klara färgerna på kakel och kolonner bleknat avsevärt.

Vi återvände till Olhão, där vi tillbringade resten av dagen på hotellterrassen tillsammans med Pia. Vi fick ett gott skratt, när hon plötsligt anlände med två stora öl, som hon satte framför oss. Hon ville ha oss sittande kvar, medan hon gick till gymmet för att träna. 😊

På kvällen blev vi bjudna på mat i en närbelägen liten restaurang.

Tack för att du kom och hälsade på oss under en vecka! Älskar dig!

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Gunnel Wiklund
    Jan 25, 2019 @ 18:13:44

    Behaglig väntan, sol och en stor öl! Kan man stå ut med! 🙂

  2. ingerhl
    Jan 31, 2019 @ 12:15:27

    ☺️ Ja Gunnel, denna angenäma väntan gynnade samtliga inblandade 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: