Regn och hård blåst

Torsdag den 31 januari 2019
Ovädersmolnen började torna upp sig redan under gårdagen och ett och annat moln släppte ifrån sig någon enstaka regnskur. Idag på morgonen kändes min kropp som i leken ”förstenad”. Med andra ord var den stelare än vanligt och varje fiber smärtade, ett tecken på att sämre väder var på gång. Efter duschen lättade det något. Har man levt med fibromyalgi under 47 år, har man lärt sig turerna.
Mimmi, den lilla ponnyhästen, som strövat fritt i området, är sedan några dagar instängd i samma hägn som strutsen. Vi har tagit en promenad dit varje dag för att prata med de båda djuren och ge dem lite mat. Strutsen har varit ovanligt glad och upplivad, medan Mimmi förståeligt nog har sett småsur ut. Hon tar kommandot och drar sig inte för att fösa bort strutsen, när den kommer för nära hennes mat. 😊
När vädret var lite bättre ett tag idag, tog vi en promenad bort till djuren. Mimmi såg oss på långt håll och tog inte blicken från oss, när hon gick fram till stängslet. Vi är ju hennes kompisar 😊 och idag fick hon bröd. Strutsen, som också har blivit riktigt social, kunde äta sitt grönfoder i lugn och ro. Allt var frid och fröjd med andra ord. Strutsen, som inte ser ut att vara fullvuxen, är riktigt charmig och även den känner igen oss vid det här laget. Undrar om den kan vara barn till de två strutsarna, som tidigare levde i ett hägn på andra sidan vägen om campingen.
Det var råkallt, fuktigt och blåsigt ute, men det var skönt att få lite frisk luft och en promenad, innan vädret försämrades. Orosmolnen tornade upp sig, regnskurar och hårda vindbyar avlöste varandra. Det fick bli en innekväll.
Ingemar håller av och till på med hemsidan och lyssnar dessemellan på ljudböcker. Jag skriver av och till ner dagboksanteckningar och fortsätter med mitt evighetsarbete ”Boken om mitt liv”. Tidigare läste jag många böcker, när vi reste. Nu är det ljudböcker som gäller. Många gånger sitter jag samtidigt med nödvändiga TENS-behandlingar. Ibland målar jag en mandala, samtidigt som jag lyssnar. Jag har tidigare läst Rolf och Cilla Börjlinds tre första böcker. Nu har jag lyssnat på två av de senaste. ”Kallbrand” var mycket svårt att lägga ifrån sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: